Zonnebloemen (sunflowers of Van Soest)

Voor dit muurkunstwerk van metaal afval en oude fietsonderdelen ben ik geinspireerd door de beroemde schilderijen serie “De Zonnebloemen” van Vincent van Gogh. Met de vorm van de kettingen in de bloemen wil ik een pointillistisch effect aan het kunstwerk geven. Het oorspronkelijke design van het binnenwerk van de cassette doet al op een bloem lijken. Door de combinatie van cassette en kettingen met vlammende bladeren komen de zonnebloemen extra tot hun recht. Dat niet alle bloemen in de natuur hetzelfde zijn heb ik benadrukt door diverse kleuren en kleurovergangen te gebruiken. De stelen zijn gemaakt van oude voorvorken. Voor de kleur van de lijst heb in navolging van de originele schilderijenlijsten een goudkleurige hamerslag verf gebruikt. Het is een echte “Van Soest” geworden, gesigneerd met “Hubert” zoals een echte “van Gogh”gesigneerd is met “Vincent”. Afmetingen: 100*90 cm.

Sunflowers from old bicycleparts and scrap. Painted Metal artwork, 100*90cm, Hubert van Soest, Velp the Netherlands (2021). Inspired by the lifestory and paintings, especially his sunflowers, from the famous dutch artist Vincent van Gogh.

I always try to use the original shape of the old bikeparts to fit in my artwork. Creating something new with the limitations of the available bikeparts that’s my challenge in Art. Creating something new from scrap. That’s Upcycling. That’s why my motto is Upcycle your life.

I really love the design of the old @shimanomtb XT sprockets. These bikeparts already have that cool flowerish design i needed.

Zonnebloemen Sunflowers Hubert van Soest Decreatievelink
Detail van de Zonnebloemen in daglicht Hubert Van Soest
Gesigneerd door Hubert Decreatievelink van Soest