Fair wear cycling t-shirts

I love this cycling revolution! T-shirts

Fair wear gemaakt van 100% biologische katoen met een print op basis van milieuvriendelijke inkt.

Speciaal voor hete wielerzomers: een collectie coole t-shirts voor de milieubewuste fietser of voor kinderen die van wielrennen houden. De t-shirts zijn te koop in het Mountainbike museum en trialcenter in Arnhem.

UpCycle our World Kids t-shirt

Voor de toekomstige wielerkampioenen onder ons. In dit shirt kun je met je vriendjes of met je vader Tour de Franceje spelen! Ook superleuk als je fan bent van Tadej Pocagar of Jonas Vinjegard.

Het shirt is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren:
Geel. Wil jij later de Tour de France winnen? Kies dan voor geel.
Groen. Voel je je soms de Hulk? Of trek je graag sprintjes zoals Wout van Aert? Kies dan voor groen.
Azur blauw. Of houd je van klimmen in de Italiaanse bergen. Kies dan voor Azur blauw.

De verkrijgbare maten zijn:
5-6 jaar (110-116),
uitverkocht : 7-8 jaar(122-128),
9-11 jaar (134-146).
Kijk in de onderstaande tabel wat de daadwerkelijke afmetingen zijn.

Matentabel Kids

Productdetails:
• Dunne ronde halsboord in 1×1 Rib met necktape.
• Onderzoom en mouwzomen met dubbel doorstiksel.
• 100% organic ringgesponnen gekamd katoen
• 155 GSM (=dikte van de stof)

UpCycle our World Volwassenen t-shirt

Een modieus shirt gemaakt voor de fietsliefhebber die mensen wil inspireren. Door het dragen van dit shirt help je mee de duurzame revolutie verder uit te bouwen (I love this cycling revolution) en draag je bij aan het creëren van een betere wereld (Upcycle our World). Hier mag je trots op zijn: UpCycle your life! Jij bent een echte Groene Doener!

Het shirt is verkrijgbaar in vier kleuren: Walnut (in maat S en M), Groen (in maat M en L), Azur Blauw (in maat M en L) en Burgundy (in maat M).

Kijk in de onderstaande tabel wat de daadwerkelijke afmetingen zijn.

Matentabel Stanley Leads

Productdetails:
• Ronde kraag in 1×1 Rib met necktape.
• Onderzoom en mouwzomen met dubbel doorstiksel.
• 100% organic ringgesponnen gekamd katoen
• 155 GSM (=dikte van de stof)

The Cycling Revolution

Voor welke versie je ook kiest je kiest voor een ecologisch verantwoord t-shirt met een duurzame boodschap! UpCycle your life, Upcycle our World & STOP Climate change. Door het shirt te dragen ga je mensen inspireren (Upcycle your life!) door een zaadje te planten in hun hoofd. Als de tijd zijn werk gedaan heeft zullen zij ook de schoonheid en de kwetsbaarheid van onze aarde inzien en het belang beseffen onze wereld leefbaar te houden (Upcycle our world, STOP Climate change). Dat is onze cycling revolution.

Milieuaspecten

De producent van de shirts, StanleyStella, vindt duurzaamheid in hun productieproces een belangrijk thema. Dit blijkt uit de volgende statement en bijbehorende certificeringen die ik van hun website heb gehaald.

“Stanley/Stella werd opgevat uit een overtuiging dat de textielindustrie veel meer verantwoordelijk moet zijn. Zoals we het zien, is verandering de enige optie. En dat begint met het bewust zijn dat elke aankoopkeuze een verschil kan maken. We zijn toegewijd aan echte duurzaamheid via onze supply chain. Onze toewijding aan de Fairwear Foundation (Corporate Social Responsibility) en onze hoogwaardige certificaties (GOTS, OE 100, OE Blended, OEKO TEX, REACH) bewijzen onze inzet voor duurzame praktijken. Van vezelsoorten naar distributie van het eindproduct, onderzoeken we elk proces en elke leverancier voor duurzaamheid. Hieronder vindt u een overzicht van onze inspanningen.”

Certifications

GOTS (Global Organic Textile Standard) is ontwikkeld om biokatoen en andere biologisch geteelde vezels verder te produceren tot een duurzaam kledingstuk of textiel.

De standaard stelt bijvoorbeeld eisen aan fabrieken omtrent het gebruik van schadelijke chemicaliën. Daarnaast hebben fabrieken de verplichting om een duurzaam afvalwatersysteem te gebruiken en zuinig met water en energie om te gaan.

GOTS omvat ook criteria wat betreft arbeidsomstandigheden, die gebaseerd zijn op de normen van de International Labour Organization, zoals het recht op vakbondsvrijheid en het recht op veilige en gezonde werkomstandigheden.

De GOTS standaard wordt ketendiep toegepast in de verwerking van biologische vezels. Bepaalde erkende standaarden en certificaten voor biologische landbouw zijn door GOTS toegestaan, vervolgens begint certificering op basis van GOTS bij de eerste stap in de verwerking.

https://www.goedewaar.nl/keurmerken-etc/kleding-keurmerken-etc/241-gots

Fair Wear Foundation (FWF) zet zich in voor goede arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie, in landen waar kleding wordt geproduceerd voor de Nederlandse en de Europese markt.

Fair Wear Foundation werkt samen met brancheorganisaties (MODINT, CBW-MITEX en FGHS), vakbonden (FNV en CNV) en de Schone Kleren Campagne.

Fair Wear Foundation (FWF) heeft een gedragscode ontwikkeld die gebaseerd is op de normen van de International Labour Organisation (ILO). Bedrijven die bij FWF zijn aangesloten committeren zich aan het verbeteren van de arbeidsomstandigheden.

Kledingmerken of bedrijven die lid worden van FWF richten zich hierbij vooral op de leveranciers in de confectie-industrie.

FWF beschikt over een monitoring- en verificatiemethode om toe te zien op de implementatie van de gedragscode en het verbeteren van de arbeidsomstandigheden.

https://www.goedewaar.nl/keurmerken-etc/kleding-keurmerken-etc/240-fair-wear-foundation

Kosten

Een kinder t-shirt kost: € 22,50 (excl. 4 euro Verzendkosten).
Een volwassen t-shirt kost: € 27,50 (excl. 4 euro Verzendkosten).

De shirts zijn te koop in het mountainbike museum in Arnhem. Of per post worden verzonden.

Als u een of meerdere T-shirts wilt bestellen neem dan contact op via hubert@decreatievelink.nl of ga naar het Mountainbike museum in Arnhem. Geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 9.00-17.00 uur, Kemperbergerweg 5a Arnhem.