Expositie

Expositie “Fietskunst in woorden” te zien in Mountainbike Museum Arnhem vanaf 26 maart 2023

In Mountainbike museum en trailcenter Arnhem zijn vanaf 26 maart 2023 negen muurkunstwerken te zien en te koop. Het betreft kunstwerken de serie “Fietskunst in woorden” waarbij ik van pedalen of oude mtb-route bordjes letters heb gelegd en gefotografeerd. Van deze letters heb ik woorden gemaakt die mijn liefde voor de fiets benadrukken, zoals de “VELO LOVE” serie.

De serie “de fiets gevisualiseerd in woorden” is poezie aan de muur, maar tegelijkertijd ook een Toolbox of droomfietsgenerator van onderdelen waarmee je je eigen droomfiets kunt samenstellen en visualiseren in je hoofd.

Met de serie “fietskunst in beweging” laat ik zien dat zowel met de Fiets en in de Kunst wat mij betreft veel mogelijk is. Beide zijn constant in mijn hoofd aanwezig en bewegen door elkaar heen. Oude fietsonderdelen geven mij de mogelijkheid om op een duurzame manier kunstwerken te maken. Vaak is het oorspronkelijke design nog zichtbaar maar zie je toch iets heel anders als geheel.

Het mountainbike museum en trailcenter (Kemperbergerweg 5a te Arnhem) is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 9.00-17.00 uur. U hoeft geen entree te betalen, maar een donatie word op prijs gesteld. In het museum zijn nog meer kunstwerken van mij te zien.

Expositie “Grensverleggers” in de kunst in Frame.de.Gallerie te Amersfoort 13 januari t/m 12 maart 2023
Expositie met grensverleggend werk van mij en 7 andere duurzame kunstenaars. Het is de eerste expositie van de groep “Grensverleggers in de kunst“: een groep kunstenaars die werken met duurzaam materiaal. De 8 kunstenaars komen uit
Amersfoort, Arnhem, Nijmegen, Velp, Dieren, Doesburg, De Steeg en Steenderen. Het manifest van ‘Grensverleggers’ beschrijft wat deze kunstenaars bindt. Het zijn autonome, professionele kunstenaars die bewust kiezen voor het gebruik van restmateriaal, afval en tweedehands spullen voor hun kunst. Ze constateren dat voor de mens een duurzamer, grensverleggend gedragspatroon noodzakelijk is. Die boodschap zit verpakt in hun werk.

De gallerie is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur. Op 15 januari om 14.30 uur is de officiele opening waarbij ik mijn kunst zal toelichten. Daarnaast ben ik op 29 januari, 17 februari en 12 maart aanwezig om vragen te beantwoorden of over kunst te praten. Het adres: Muurhuizen 104, Amersfoort. Entree: gratis.

Tijdens deze expositie zijn de onderstaande werken van mij te zien (klik op het kunstwerk voor een pagina met meer info en foto’s over het kunstwerk):

Onderstaand een foto overzicht van de door mij gemaakte aanwezige kunstwerken:

Expositie “Kunstereis(e)” in Winterswijk 18-9 t/m 16-10-2022

Tijdens de expositie en kunstroute “Kunstreis(e) in Winterwijk is mijn sculptuur “Mountainbiker” te zien bij de locatie: Kinderboederij Freriks. Komt tot zien!

Expositie “Leonardo mens of mythe” Velp mei-juni 2019

Voor de expositie “Leonardo mens of mythe” georganiseerd door kunstenaarsvereninging Nieuwe Ruimte in Velp is het kunstwerk “Vitruviusman or woman” van mij uitgekozen voor het aanplakbiljet. Op onderstaande foto ziet u het resultaat.

Fietskunst in Wielercafe Doetinchem

In wielrencafe “Parijs is nog ver” in Doetinchem zijn diverse kunstwerken van mij te zien en te koop.

Fietskunst in Mountainbikemuseum Arnhem

In het trailcenter en mountainbikemuseum in Arnhem zijn diverse kunstwerken van mij te zien en te koop.