Expositie

Fietskunst in het (mountainbike)museum

In het mountainbikemuseum gelegen in Arnhem (www.mountainbikemuseum.nl) zijn veel kunstwerken van mij te zien en te koop. Ga eens kijken op deze unieke plek waar unieke mountainbikes en fietskunst te zien zijn.

Verkoopexpositie en kunstveiling waarvan een deel vd opbrengst voor het goede doel Artsen zonder Grenzen, Rozendaal 9, 10, 11 mei 2024

Op 9, 10 en 11 mei organiseren de kunstenaars van ‘Grensverleggers’ een expositie en veiling van hun werk. In Rozendaal is er dan werk te koop dat vaak op exposities te zien was en nu voor een gunstige prijs gekocht kan worden. De entree van dit evenement is gratis; kijkdagen zijn op 9 en 10 mei (13.00 – 17.00 uur). De groep bestaat uit Ab Marte, Suzanne Compaan, Betty Disco & Miriam van der Linden, Hubert van Soest, Joris Kelderman, Rob Chevallier, Hans de Raad en Sybrecht Bosker. Deze professionele kunstenaars maken actueel en conceptueel werk op basis van hergebruik van materialen. Duurzame kunst dus met een kritische kijk op de huidige maatschappij.
De veiling is een unieke kans om nieuw en ouder werk van de Grensgangers groep bij elkaar te zien. En om actuele, duurzame kunst te kopen voor een prettige prijs. De veilingcatalogus bevat 108 kunstwerken.

Veilingprocedure
Op 9 en 10 mei zijn de 108 kunstwerken te bezichtigen van 13.00 tot 17.00 uur. De meeste kunstenaars zijn dan aanwezig om uitleg te geven over hun werk. Bij een deel van de kunstwerken hangt een papier met de startprijs. Op deze werken kunnen bezoekers hun bod schrijven. Een derde deel van de werken wordt geveild op 11 mei, vanaf 14.00 uur.

Adres en info
Rozendaalse kerk, Kerklaan 15 Rozendaal
09 mei Kijkdag en biedingsdag: 13.00 – 17.00
10 mei Kijkdag en biedingsdag: 13.00 – 17.00
11 mei 13.00 – 14.00 laatste biedmogelijkheid
11 mei 14.00 – 16.00 Kunstveiling
Entree gratis.

Onderstaande link leid u naar de catalogus: https://www.grensverleggersindekunst.nl/uncategorized/verkoopexpositie-en-kunstveiling-9-11-mei-download-de-veilingcatogus/

Expositie “Kunst in de Tuinen” 3 juni tot en met 4 augustus 2023 Exmorra Friesland

Er zijn 24 kunstenaars die hun kunst in de tuinen van
Exmorra tentoonstellen. De kunstenaars komen uit het hele land en brengen een grote verscheidenheid aan beelden, sculpturen en objecten. Er worden verschillende technieken met verrassende effecten gebruikt, zoals beeldhouwen, mixed media, land-art, glaskunst en siersmeden. De expositie ‘Kunst in de Tuinen’ ligt aan de wandelroute ‘It Eksmoarster Rûntsje’ in Exmorra.
Een route vol, kunst, cultuur en natuur met o.a. ‘De Lisdodde’, vogelhuisjesboom, eendenhotel, een muurschildering, het Grutterswinkeltje, Glasblazerij het Quakeltje en Poppenhuizen
De Spintol…………Volg de bordjes van ‘It Eksmoarster Rûntsje

De kunstwerken zijn te zien vanaf te weg. Op de website: www.beleefexmorra.nl/kunst-in-de-tuinen-2023 kunt u een flyer en plattegrond met de wandelroute downloaden en kunt u meer lezen over alle deelnemende kunstenaars. Van mij kunt u het werk “Benen” bekijken, locatie: Jelle Huitemastrjitte 4.

Op 6 juni 2023 was ik samen met Jan Visser van Beleef Exmorra te gast bij het radioprogramma Op en Ut van omroep Friesland om te vertellen over mijn kunstwerken en de kunstroute Kunst in de Tuinen. Het interview is gefilmd en staat op youtube:  Bekijk het hier:

Interview bij Omroep Friesland

Expositie “Fietskunst in woorden” te zien in Mountainbike Museum Arnhem vanaf 26 maart 2023

In Mountainbike museum en trailcenter Arnhem zijn vanaf 26 maart 2023 negen muurkunstwerken te zien en te koop. Het betreft kunstwerken de serie “Fietskunst in woorden” waarbij ik van pedalen of oude mtb-route bordjes letters heb gelegd en gefotografeerd. Van deze letters heb ik woorden gemaakt die mijn liefde voor de fiets benadrukken, zoals de “VELO LOVE” serie.

De serie “de fiets gevisualiseerd in woorden” is Poëzie aan de muur, maar tegelijkertijd ook een Toolbox of droomfietsgenerator van onderdelen waarmee je je eigen droomfiets kunt samenstellen en visualiseren in je hoofd.

Met de serie “fietskunst in beweging” laat ik zien dat zowel met de Fiets en in de Kunst wat mij betreft veel mogelijk is. Beide zijn constant in mijn hoofd aanwezig en bewegen door elkaar heen. Oude fietsonderdelen geven mij de mogelijkheid om op een duurzame manier kunstwerken te maken. Vaak is het oorspronkelijke design nog zichtbaar maar zie je toch iets heel anders als geheel.

Het mountainbike museum en trailcenter (Kemperbergerweg 5a te Arnhem) is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 9.00-17.00 uur. U hoeft geen entree te betalen, maar een donatie word op prijs gesteld. In het museum zijn nog meer kunstwerken van mij te zien.

Expositie “Grensverleggers” in de kunst in Frame.de.Gallerie te Amersfoort 13 januari t/m 12 maart 2023
Expositie met grensverleggend werk van mij en 7 andere duurzame kunstenaars. Het is de eerste expositie van de groep “Grensverleggers in de kunst“: een groep kunstenaars die werken met duurzaam materiaal. De 8 kunstenaars komen uit
Amersfoort, Arnhem, Nijmegen, Velp, Dieren, Doesburg, De Steeg en Steenderen. Het manifest van ‘Grensverleggers’ beschrijft wat deze kunstenaars bindt. Het zijn autonome, professionele kunstenaars die bewust kiezen voor het gebruik van restmateriaal, afval en tweedehands spullen voor hun kunst. Ze constateren dat voor de mens een duurzamer, grensverleggend gedragspatroon noodzakelijk is. Die boodschap zit verpakt in hun werk.

De gallerie is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur. Op 15 januari om 14.30 uur is de officiele opening waarbij ik mijn kunst zal toelichten. Daarnaast ben ik op 29 januari, 17 februari en 12 maart aanwezig om vragen te beantwoorden of over kunst te praten. Het adres: Muurhuizen 104, Amersfoort. Entree: gratis.

Tijdens deze expositie zijn de onderstaande werken van mij te zien (klik op het kunstwerk voor een pagina met meer info en foto’s over het kunstwerk):

Onderstaand een foto overzicht van de door mij gemaakte aanwezige kunstwerken:

Expositie “Kunstereis(e)” in Winterswijk 18-9 t/m 16-10-2022

Tijdens de expositie en kunstroute “Kunstreis(e) in Winterwijk is mijn sculptuur “Mountainbiker” te zien bij de locatie: Kinderboederij Freriks. Komt tot zien!

Expositie “Leonardo mens of mythe” Velp mei-juni 2019

Voor de expositie “Leonardo mens of mythe” georganiseerd door kunstenaarsvereninging Nieuwe Ruimte in Velp is het kunstwerk “Vitruviusman or woman” van mij uitgekozen voor het aanplakbiljet. Op onderstaande foto ziet u het resultaat.

Fietskunst in Wielercafe Doetinchem

In wielrencafe “Parijs is nog ver” in Doetinchem zijn diverse kunstwerken van mij te zien en te koop.

Fietskunst in Mountainbikemuseum Arnhem

In het trailcenter en mountainbikemuseum in Arnhem zijn diverse kunstwerken van mij te zien en te koop.