Illuminator 181141422 Tom Dumoulin (kamerlamp)

Deze creatie is te koop voor 500,- euro.

Dit is mijn eerste staande lamp. Ik heb hem de Illuminator genoemd, hetgeen Verlichter betekent. Met deze lamp wilde ik het leven van Tom Dumoulin en zijn verloofde verlichten in de donkere winterdagen en hem inspireren tot nieuwe zeges door hem te laten inzien welke positieve impact hij op mensen heeft. En ik wilde hem en zijn verloofde iets moois geven dat hun kan herinneren aan dit onvergetelijke wielerjaar 2017. Het Tom Dumoulin wielerjaar. Ik en vele met mij zijn heel trots op wat hij heeft gepresteerd en de manier waarop hij dit heeft gedaan. Van mij uit verdient hij vanaf nu de geuzennaam “nostro campionissimo”, onze kampioen.

De inspiratie en energie om deze lamp te maken heb ik gekregen door de historische Giro d’Italia 2017 van Tom Dumoulin. Hij heeft door zijn twee prachtige ritzeges en de manier waarop hij de eindzege behaalde veel nieuwe energie in mij opgewekt en mij inspiratie gegeven om weer nieuwe creaties te maken.

Het serienummer is een verwijzing naar de rugnummers waarmee Tom dit jaar zijn 6 zeges (2 etappezegs in de Giro, eindoverwinning Giro, Nederlands kampioen tijdrijden, eindoverwinning Binckbanktour, wereldkampioen met team Sunweb in de ploegentijdrit en wereldkampioen Tijdrijden) behaalde. Het model en serienummer heb ik in de rand van de onderste velg gegraveerd.

De standaard (het frame van de lamp) stelt de Eifeltoren voor. Aangezien de gele trui en eindoverwinning in de Tour Tom’s grote droom is.

De kap symboliseert het wieleruniversum waarin Tom zich momenteel bevindt en zijn rondjes rijd. Iedereen hoopt dat hij in de komende jaren ook de Tour zal winnen. Waarna zijn aura (als lichtbron) over de Eifeltoren zal schijnen.
De kap is gemaakt van twee oude wielen van een Joop Zoetemelk replica Raleighfiets gefabriceerd nadat hij in 1980 de Tour won. Deze heb ik helemaal opgeschuurd om ze mooi te laten blinken. De wielen heb ik aan elkaar bevestigd met 6 pijlers van 31 cm lang. De 6 pijlers symboliseren de 6 zeges van dit jaar. Ik heb ze 31 cm lang gemaakt omdat Tom de Giro met 31 seconden voorsprong gewonnen heeft.

Tussen de pijlers zijn zes miniatuurwielrenners geplaatst die ik zelf beschilderd heb. Twee met een Subweb tenue en vier in de kleuren van de kampioenstruien die hij dit jaar gewonnen heeft. Ook de fietsen heb ik in de Sunweb kleuren geschilderd. Ik hoop dat de cirkel met kampioenstruien volmaakt word en de Sunwebtruien in de komende jaren, als Tom de Tour en Vuelta heeft gewonnen overgeschilderd kunnen worden in een gele en rode trui.

De kap kan gedraaid worden zodat het lijkt of de renners rondfietsen. Als je de lamp ’s avonds aan doet krijg je een bijzondere schaduwwerking tegen de muur en het plafond.

Op de onderstaande foto’s zie je het ontwerp en proces hoe hij gemaakt is.

Voorafgaand aan het wielercafé in Valkenburg op 25 november 2017 heb ik Tom Dumoulin zelf de lamp laten zien en uitgelegd wat de symboliek erbij was. Zoals u op de onderstaande foto’s kunt zien was hij onder de indruk. “Heel gaaf” was zijn reactie.

Ik heb hem gevraagd na te denken of hij thuis een plaatsje voor deze creatie had. Hij heeft dit gedaan en kwam met de onderstaande reactie:

Reactie Van Tom Op De Lamp

Onderstaande winactie is niet meer geldig. De lamp is wel nog te koop voor 500,- euro.

Winactie met opbrengst voor de goede doelen (Stichting Urgenda of Treesforall)

Ik ben erg trots dat Tom mijn creatie mooi vindt en omdat ik net als Tom vind dat de lamp een mooie plek bij een liefhebber moet krijgen heb ik een winactie bedacht. Vanaf 1 februari 2018 tot en met 16 april 2018 maak je per donatie van € 10,- aan een van de twee onderstaande goede doelen kans op de lamp of een van de andere prijzen.

Wil je meehelpen onze wereld snel duurzamer te maken, steun dan:  Stichting Urgenda NL69TRIO0784917558 (o.v.v. UpCycle your life!)

Wil je bomen laten aanplanten of net als Team Sunweb  je CO2 uitstoot compenseren door bomen te laten aanplanten doneer dan aan Treesforall NL30TRIO0212484109 (o.v.v. UpCycle your life!)

Elke donatie van € 10,- staat namelijk voor 1 lot. Stuur tevens een mail met je naam en het bedrag waarmee je meedoet naar hubert@decreatievelink.nl zodat ik kan bijhouden wie er meedoen en met hoeveel loten.

Op 22 april 2018 zal ik voor de start van de wielerwedstrijd Luik-Bastenaken-Luik door een professionele wielrenner de loting laten verrichten.

Urgenda

Deze stichting heeft als doel de samenleving sneller duurzaam te maken en zo klimaatverandering tegen te gaan. Urgenda word geleid door de inspirerende Marjan Minnesma. Zij is drie keer verkozen tot de meeste duurzame Nederlander en is o.a. bekend van de Klimaatzaak tegen de Nederlandse staat en de the Climate Miles (wandeltocht naar de klimaattop in Parijs in 2015). In 2018 organiseren zij van 1 t/m 14 juli in Friesland de Elfwegentocht waarbij zoveel mogelijk mensen gaan reizen gebruik makend van duurzame energie. Kijk voor meer informatie: www.urgenda.nl

Treesforall

Trees for All werkt aan het herstel en de uitbreiding van bossen wereldwijd. Met donaties van particulieren en bedrijven worden nieuwe bossen aangeplant en duurzaam beheerd. Bomen zijn onmisbaar! Ze zuiveren de lucht, zorgen voor zuurstof, vruchten en hout, gaan uitdroging en erosie tegen en zijn een belangrijke woonplaats voor allerlei dieren. De bosprojecten van Trees for All hebben een economische, ecologische en sociale meerwaarde en dragen bij aan een gezond klimaat. Trees for All is een stichting en een door het CBF erkend goed doel. Kijk voor meer informatie: www.treesforall.nl

Team Sunweb (het wielerteam van Tom Dumoulin) is sinds 2010 ambassadeur van Trees for All. Zij staan als ploeg voor een schone wielersport, en ‘schoon’ is een begrip dat verder gaat dan ‘vrij van doping’. Voor Iwan Spekenbrink, baas van teamsunweb, is het ook het compenseren van de CO2-uitstoot van de ploeg. Dit geldt voor de kilometers die gemaakt worden met de bussen, de volgwagens en ook het energieverbruik op Service Course – het onderkomen van de ploeg in Deventer. Zo dragen ze bij aan een gezonde en optimale leefomgeving om in te kunnen sporten en te presteren.

Dumoulamp in de media

Op 13 december 2017 was ik te gast bij RTV Maastricht. Zij hadden mij uitgenodigd omdat zij enthousiast waren over mijn creatie en de “veiling” voor het goede doel. Tom had mij namelijk in eerste instantie gevraagd de lamp te veilen. Ik heb echter een eerlijker concept bedacht. Om veel mensen, via een kleine donatie, kans te laten maken op een van de prijzen heb ik het bovenstaande donatiesysteem ontworpen.

Wielerlamp voor wielerkoning.

Een lamp voor Tom Dumoulin. Alleen had hij er thuis al genoeg staan. Nu wordt de lamp voor het goede doel geveild via de facebookpagina: https://www.facebook.com/hubert.vansoest.7

Geplaatst door RTV Maastricht op Woensdag 13 december 2017

De prijzen!

Hoofdprijs:

De Illuminator (Dumoulamp) ter waarde van € 500,-

Daarnaast maakt u kans op een van de onderstaande prijzen:

1 duurzaam geproduceerd UpCycle your life, upcycle our World, STOP climate change wielershirt weg ter waarde van € 50,-.

1  Upcycle our world “I love this cycling revolution” t-shirt van 100% biologische katoen (kids of volwassenen)

1 Strandlaken met zonnenpanelenprint beschikbaar gesteld door Urgenda.

1 ?verrassing?