Lichtfiets (wiellamp)

De Lichtfiets

De Lichtfiets is dubbele lamp geïnspireerd op de oude stalen racefietsen die gebruikt werden in de jaren 70 en 80. De lamp hangt met een oude fietsketting aan het plafond waardoor hij in de lucht lijkt de zweven. Als de lamp aan is geven de spaken van de wielen een mooi schaduwpatroon tegen het plafond. Met een handbeweging zijn de wielen te draaien waardoor het lijkt of de Lichtfiets tegen het plafond rijd.

De Lichtfiets is een product dat is gemaakt van gebruikte materialen. Materiaal dat nutteloos leek heeft door deze creatieve toepassing als UpCycling- product een nieuw leven gekregen. Door het gebruik van 2e hands materialen heeft elke Lichtfiets een uniek karakter.

Om de mooie schaduwwerking te realiseren gebruik ik 9 Watt ledlampen.

Het prototype (zie onderstaande foto’s) is het basismodel voor nieuwe creaties van dit type, waarbij per lamp variaties mogelijk zijn in design en materiaalgebruik.

De Lichtfiets in het kort:

  • Sportief industrieel design;
  • Mooie schaduwwerking;
  • CO2-neutraal geproduceerd;
  • 100% UpCycling;
  • One of a kind product;
  • Dutch design handmade in Velp Gelderland;
  • Gewicht: circa 4,5 kg.

Lichtfiets Campione del Mondo (beschikbaar voor verkoop)

Speciaal voor het wereldkampioenschap wielrennen op de weg  heb ik een Lichtfiets in de kleuren van de regenboogtrui gecreëerd. Deze heeft bij het Wielercafé ” Parijs is nog ver” in Doetinchem boven de leestafel gehangen, maar nu ben ik op zoek naar een nieuwe locatie. Neem contact op als je dit unieke UpCycle your life product aan je plafond wilt hebben hangen Onderstaand een fotoimpressie van deze lamp, deze Lichtfiets heeft dezelfde mooie schaduwwerking als bij het basismodel.

Deze lamp is te koop voor 175,- euro incl btw.

Het idee achter de Lichtfiets is dat ze Upcycling (hergebruik van afgedankte materialen in nieuwe hoogwaardige toepassingen) letterlijk en figuurlijk verwezenlijken. Door de toepassing van Ecohalogeenlampen straalt het licht ook naar het plafond. De schaduwen van de wielen geven een extra dimensie aan deze producten.

Alle creaties van decreatievelink worden bedacht en handgemaakt in Velp Gelderland.