GezichtaandeMuur kapstok

Voor deze twee kunstwerken ben ik geïnspireerd door oude zwart wit foto’s en verhalen van wielrenners uit het begin van de wielersport. We spreken over de jaren 1900 tot 1912. Veel mannen droegen destijds vol trots prachtige snorren. Ik denk aan Maurice Garin, de eerste tourwinnaar of Odile Defraye, wat een geweldige naam alleen al. Maar ook Francois Faber, Rene Pottier en Lucien Petit-Breton. Stuk voor stuks geweldenaren.

Deze kunstwerken heb ik GezichtaandeMuur genoemd omdat er duidelijk een gezicht in de zien is. Ook deze kunstwerken zijn volledig gemaakt van oude fietsonderdelen. Een kunstwerk heet: Herr Schnurrbart, de andere: Monsieur Moustache.

Zoals op de onderstaande foto’s te zien is betreffen deze creaties toegepaste kunst, je kunt er namelijk je fietskleding, schoenen en helm aan ophangen. Of andere kledingstukken… wat u wilt. Het is mooi als kunstwerk tegen de muur, maar kan ook dienen als kapstok. Het kunstwerk word met twee schroeven in de muur bevestigd. de Schroeven zijn bijgeleverd. Elk kunstwerk is te koop voor 75,- euro incl. BTW. Om onderstaande foto’s te maken heb ik beide kunstwerken tijdelijk op een houten plank geschroefd. Deze word niet meegeleverd.