Focus op Tokio2020 (Kirsten Wild)

Voor dit dynamische wielerkunstwerk, dat deel uitmaakt van het drieluik Wielrenster TeamNL, ben ik geïnspireerd door wielrenster Kirsten Wild. Deze sympathieke renster is een wereldtopper in het baanwielrennen. Ze is meervoudig wereldkampioen, Europees kampioen en Nederlands kampioen in diverse disciplines. Daarnaast is ze ook een topper in het wegwielrennen. Haar grote doel voor het jaar 2020 is goud halen op de wielerbaan tijdens de olympische spelen in Tokio. Vandaar dat ik dit kunstwerk “Focus op Tokio2020” heb genoemd.

Het kunstwerk is een artist impression van Kirsten gedurende het WK baanwielrennen in Apeldoorn 2018 en het EK baanwielrennen in Apeldoorn 2019. De rechterzijde symboliseert haar Europese titels en de linkerzijde symboliseert haar wereldtitels. Het rugnummer “81” aan de rechterzijde droeg ze tijdens het EK en het rugnummer “33” tijdens het WK. De “banden” aan de rechterzijde zijn in de kleuren van de Europese kampioenstrui geschilderd, links in de kleuren van de regenboogtrui. Met het “staartje” onder de zwarte helm wil ik benadrukken dat het om een vrouwelijke renner gaat. Om het kunstwerk af te maken heb ik de bodemplaat geschilderd als wielerbaan. Aan de binnenzijde van het hoofd heb ik de olympische ringen geschilderd, omdat ze gefocused is op Goud in Tokyo.

De foto’s zijn gemaakt op de wielerbaan in Apeldoorn waar Kirsten Wild haar titels haalde. Ik ben trots dat ik Kirsten op deze plek ook dit kunstwerk kon overhandigen. Foto’s van mij en Kirsten zijn gemaakt door Tim Buitenhuis.