Duurzaamheid

Duurzaamheid, voor mij geen reclamekreet!

Ik heb milieutechnologie gestudeerd omdat ik wil bijdragen aan het creëren van een betere wereld. Een wereld waarin het prettig leven is. Een wereld die in beweging blijft door duurzame energiebronnen. Een wereld waarin mensen elkaar inspireren en de overeenkomsten met elkaar koesteren in plaats van elkaar vanwege religie of geloofsovertuiging naar het leven te staan.

Duurzaamheid is voor mij geen reclame uiting, maar geïmplementeerd in mijn genen. Als we onze kinderen ook de kans willen geven om in een leefbare wereld oud te worden moeten we ons realiseren dat we nog veel werk moeten verzetten. Lekker in onze huidige comfortzone blijven zitten en afwachten tot iemand anders ‘het’ voor ons gaat regelen is niet de juiste insteek. Ieder mens kan een verandering in gang zetten. Maak gebruik van deze mogelijkheid!

Surfen op internet kost stroom. Websites in de lucht houden kost stroom.
Ik vind het belangrijk dat de stroom die je gebruikt duurzaam opgewekt wordt.
We kunnen de wereld maar een keer uitputten, maar we kunnen er ook voor zorgen dat de wereld voor ons en toekomstige generaties een prettig leefbare plek blijft. Daarom ga ik voor duurzaam!

Vind je het ook belangrijk dat de maatschappij duurzamer word en wil je je inzetten om dit te bereiken? Doe dan mee met de duurzame fietsbeweging Cyclingteam UpCycle your life.

Duurzaam, transparant en CO2-neutraal

Vijf redenen waaruit blijkt dat Duurzaamheid voor mij niet alleen een reclameslogan is:

  • Decreatievelink.nl gebruikt een groene webhost: www.Greenhost.nl ;
  • Voor het in de lucht houden van www.decreatievelink.nl en de productie van Upcycle your life kunst  maak ik gebruik van 100% groene energie van Vandebron;
  • De producten van Decreatievelink worden daarmee 100% CO2-neutraal geproduceerd;
  • Voor het surfen op het internet maak ik gebruik van www.ecosia.org (duurzame zoekmachine);
  • Decreatievelink maakt zoveel mogelijk gebruik van afgedankte hoogwaardige materialen (UpCycling). Deze producten hebben het einde van hun eerste levensfase bereikt, ze kunnen hun functie niet meer vervullen en worden gezien als afval, maar zijn nog prima te gebruiken als grondstof voor de creaties van Decreatievelink.

“Fietsafval” is voor Decreatievelink een bruikbare grondstof om mijn producten te kunnen maken. Het is feitelijk ook een essentiële grondstof want zonder “Fietsafval” kan ik mijn creaties niet verwezenlijken. Als ik nieuwe onderdelen (primaire producten) zou gebruiken zouden mijn creaties onbetaalbaar worden. Daarnaast vind ik het zonde om nieuwe materialen (zoals wielen en banden) direct in mijn producten te verwerken omdat de producten dan nog niet gebruikt zijn waarvoor ze geproduceerd zijn. Deze nuttige toepassing in de eerste levensfase is noodzakelijk om mijn creaties de geleefdheid en persoonlijkheid te geven die ze verdienen.

Kwaliteit

Qua kwaliteit doet Decreatievelink geen concessies. Ik creër alleen hoogwaardige producten. Elk materiaal wordt voor toepassing getest. Niet bruikbare materialen worden gerecycled.

U kunt mij helpen!

Heeft u nog oude fietsonderdelen (zoals: frames, wielen, sturen, cranks, zadels, kettingen of binnen/buitenbanden) of bergsportspullen (zoals karabiners) die u niet gebruikt?  Gooi ze niet weg maar doneer ze aan mij. Ook van ijzer plaatmateriaal word ik blij.

Drie redenen om dit te doen:

  • U helpt het milieu door het product waarvan u jarenlang plezier heeft gehad, niet als afval weg te gooien, maar een nieuw leven te geven.
  • U helpt mij mijn droom te verwezenlijken;
  • U helpt mee om mijn creaties CO2-neutraal te produceren.

Als u geïnteresseerd bent in een van mijn creaties stuur mij dan een mail, dan kunnen we bespreken wat ik voor u kan betekenen. Elke creatie is namelijk uniek stukje Design dat naar uw wensen kan worden aangepast. Het resultaat: een product waarmee u zich 100 % verbonden voelt, een product met een verhaal, een creatie die leeft! Uiteraard wordt het gebruik van eigen onderdelen in mindering gebracht op de aanschafprijs.