Cyclingteam UpCycle our World

Wij zijn Cyclingteam “Upcycle our World”

Fietsen is onze passie, zeg maar gerust de “belangrijkste bijzaak” op de wereld. Alhoewel, er zijn natuurlijk zaken die belangrijker zijn in het leven. Zoals je familie en het leefbaar houden van onze blauwe planeet. Klimaatverandering is voor ons de grootste bedreiging voor de mensheid en het andere leven op aarde. Waarom? Het is het overkoepelende geheel.

Schone lucht, schoon drinkwater, goed voedsel, een veilige wereld, dit zijn enkele basisbehoeften die bedreigd worden door klimaatverandering. Overstromingen, vluchtelingen, oorlog, ziektes, veel van deze problemen vinden (indirect) hun oorsprong in het veranderende klimaat. Klimaatverandering word veroorzaakt door ons. Door de mens.

Door onze overconsumptie en drang naar groter en meer en goedkoper. Hierdoor putten wij de aarde uit. Op de korte termijn halen we er voordeel uit, tenminste het rijke deel van de wereld. En de rest dan? De rest, dat zijn die zielige mensen op de t.v., ver weg van onze comfortzone, die mensen die net hun huis zijn kwijtgeraakt door een orkaan of overstroming, of door hongersnood niets te eten hebben, die mensen die nooit verder zullen komen in hun leven omdat wij (door ons consumptiegedrag) hun als goedkope loonslaven blijven gebruiken.

Onze grote bedrijven en overheden hebben hun imperium goed afgeschermd en zelf zijn we bang om een beetje welvaart in te leveren om een eerlijkere wereld te realiseren. Want we worden geregeerd door het grote geld en politici die niet willen samenwerken om een betere toekomst te realiseren, maar alleen naar hun eigen partijprogramma kijken. Politici wiens gezichtsveld uitsluitend tot 4 jaar reikt. En 4 jaar is niet genoeg om een toekomstbestendig beleid te maken. Om een land te regeren moet je een lange termijn visie hebben en moed om dit uit te dragen.

Als we de wereld ten goede willen veranderen en een positieve boodschap willen laten horen moeten we zelf het initiatief nemen. Dit is zo’n initiatief!

Wij zijn niet “the special ones”, wij zijn gewone bewuste burgers. Wij zijn je broer, zus, moeder, dochter, zoon, buurman, overbuurvrouw. Je opa, tante, oom, neefje, je collega… Wij zijn net als jou. Alleen fietsen wij ook nog eens graag. Wij zijn de kopgroep, gedemarreerd uit het grote peloton der mensheid. Gedoemd om weer achterhaald te worden door dat peloton fietsen wij kop over kop voor de grote meute uit. Wij tonen wat er mogelijk is als je maar je nek durft uit te steken. Wij blijven door pedaleren in de hoop dat zich meer fietsers bij ons voegen en we samen naar de finish kunnen rijden.

Omdat nog niet iedere fietser (en medeweggebruiker/ medemens) het overkoepelende belang van het tegengaan van klimaatverandering en dus het verbeteren van onze leefomgeving inziet is het tijd voor verandering. Dit doen wij door al fietsend de thema’s zelfontplooiing en klimaatverandering onder de aandacht te brengen. Niet schreeuwend, nee, wij doen dit subtiel.

Hoe wij dit doen?

Door het dragen van een duurzaam geproduceerd fietsshirt met een inspirerende boodschap.

Om dit te kunnen doen heeft onze eigen Dutch designer een prachtig fietsshirt ontworpen. Eentje dat duurzaam is geproduceerd en waarvan zelfs de ijdelste Italiaan gaat watertanden. Bij trots presenteren wij u dan ook het “Upcycle your life, STOP Climate Change” wielershirt:

In bijeen geraapte fietskleding rondrijden is namelijk wel duurzaam, er hoeven geen nieuwe grondstoffen en energie voor gebruikt te worden, maar de boodschap dat je een milieubewuste fietser bent, de boodschap die je juist uit wilt stralen komt niet over. Daarnaast inspireer je er niemand mee. Omdat we het zonde vinden om nog bruikbare fietskleding in de kast te hebben liggen hebben we het volgende bedacht. Wij willen onze oude fietskleding verzamelen en aan een goed doel schenken. Hierdoor geven we fietsers in arme landen die geen fietskleding kunnen betalen de mogelijkheid te fietsen en zo hun leven te Upcyclen!

Sluit je aan bij onze duurzame fietsersbeweging en draag ook het Upcycle our world fietsshirt. Klik hier: Bestel het shirt

Uitleg ontwerp fietstenue

Het ontwerp van de fietskleding is geïnspireerd op de kleuren van de aarde vanuit de ruimte. Vandaar de kleuren blauw, met een vleugje groen. De witte letters op het shirt steken duidelijk af en zorgen voor een goede zichtbaarheid van de boodschap die we over willen brengen. Daarnaast zorgen de witte letters op een donkere ondergrond voor een hoog contrastverschil wat ook de veiligheid vergroot.

Door de tekst “Upcyle your life, upcycle our world” willen we door een zaadje in je hoofd te planten. We willen je laten nadenken over je eigen leven en de invloed die je op je omgeving uitoefent. Wat zou jij (nog meer) kunnen doen om je eigen leven en daarmee ook de levens van mensen om je heen te verbeteren? Welke dromen heb jij? “Upcycle your life” stimuleert je jou dromen waar te maken.

Aan de zijkanten van het shirt (naast de schouders, een van de best zichtbare plekken van een fietsshirt) prijkt de oproep: STOP climate change. Als je geniet van fietsen in de natuur en graag schone lucht inademt is het ook in jouw belang dat we klimaatverandering stoppen. Daarom prijkt deze oproep ook op de voor- en achterzijde van het fietsshirt

We hebben ervoor gekozen om alle teksten op het shirt in het Engels te schrijven omdat we de duurzame fietsbeweging wereldwijd willen uitdragen.

Vind je het net als ons ook een super mooi shirt en wil je deel uitmaken van onze beweging klik dan hier om het shirt te bestellen.

Door al fietsend een daad te stellen willen we bereiken dat onze kinderen ook nog in een mooie en leefbare wereld kunnen genieten van een fietstocht in de natuur. Wij willen daarom iedere milieubewuste fietser (mountainbiker, wielrenner of lange afstand fietser…enz) uitnodigen met ons mee te doen en samen de beweging groot te maken en de wereld al fietsend te veroveren.

Waarom je mee wilt doen:

Met het dragen van dit prachtige wielershirt geïnspireerd op de maglia azzurra en de kleuren van de aarde vanuit de ruimte stimuleer je jezelf (en anderen) je dromen waar te maken en vraag je aandacht voor het grootste en tegelijkertijd ook meest onderschatte probleem dat de wereld kent, namelijk klimaatverandering en alle gevolgen ervan zoals honger, oorlogen, vluchtelingen… vernietiging van onze leef- en dus ook fietsomgeving. Je laat zien dat je ervan houd om buiten in de natuur te vertoeven. Met dit shirt doe jij als fietser wat terug doen voor wat de natuur je geeft. Je laat zien dat je het waardeert om in een mooie omgeving met schone lucht te fietsen. Het is maar een kleine stap, maar wel een stap waarmee je andere mensen kunt inspireren. Zodat ze ook gaan fietsen (b.v. naar hun werk) of gaan nadenken welke stap zij kunnen zetten. Al die kleine stappen bij elkaar zijn nodig om samen de grote stap te zetten die nodig is om onze wereld toekomstbestendig te houden. Zodat onze kinderen en kleinkinderen als ze groot zijn ook nog kunnen genieten van de flora en fauna als ze op hun fiets door het landschap zoeven.

Doe mee en help de beweging groot te maken

De duurzame fietsbeweging Cyclingteam UpCycle your life staat open voor iedereen. We hebben geen contributie we hebben alleen onze mooie fietsshirt dat ons verbind en inspireert. Koop en draag ons fietsshir laat zien dat je onze wielervriend bent en het ook belangrijk vind dat we de wereld leefbaar houden.

You don’t need to be an activist, just be a cyclist!

That’s why: I love this cycling revolution!

Voor de beschikbare maten en om het shirt te bestellen,

klik: Shirt bestellen